اعظم طالقانی

پيام هاجر 10 تير 1370 شماره 189

پيام هاجر 10 تير 1370 شماره 189

رياست محترم جمهوري ملاحظه فرمايند

 

حدود دو ماه قبل طي سميناري كه در ارتباط با مسائل زنان در محل موسسه اسلامي زنان تشكيل گرديد و مسائل زنان بررسي و طبقه بندي گرديد نياز به جمع آوري اطلاعاتي جهت مسائل اين انساني كه ريشه و اصل جوامع را تشكيل مي دهند بوضوح روشن گرديد، زيرا و جود چنين مركزي مي تواند نيازهاي كوتاه مدت و دراز مدت زنان ايران را توسط اطلاعات جمع آوري شده تحليل نمايد و برنامه ريزي كند.

البته به نظر ما بهترين تشكيلاتي كه مي تواند چنين مركزي را ايجاد نمايد سازمان برنامه و بودجه كشور مي باشد يا دفتر رياست جمهوري، در غير اين صورت مراكز خصوصي زنان قادر به ايجاد چنين مركزي مشروط به تأمين بودجه و همكاري دولت خواهند بود. به دنبال اين نتيجه گيريها نامه اي خدمت رياست جمهوري ارسال گرديد كه در واقع تراوشات فكري عده اي از زنان فعال اجتماع ما بود كه هر كدام بار مهمي را بدوش مي كشند و از معلومات و شعور و موقعيت فوق العاده اي برخور دارند. نامه در تاريخ 7/3/70 به دفتر جنابعالي ارائه و رسيد دريافت گرديد – در تاريخ 1/4/70 از دبيرخانه رياست جمهوري در مورد ارجاع وبررسي نامه تحقيق شد. آنها پاسخ دادند كه رياست جمهوري دستور دادند كه بايگاني شود!! آيا رياست جمهوري نمي توانستند و يا نمي خواستند نامه با پاسخ دهند تا اين بانوان خدمتگزار نسبت به عنايت و توجه مسئولين امور اميدوار گردند؟!

آيا ارزش وجودي و اجتماعي زنان در اين كشور آن است كه نامه ها و درخواستهايشان باي مورد بي اعتنايي و بي حرمتي قرار گيرد و بايگاني شود؟!

اين بانوان آماده بودند كه هر كدام به تنهائي امضاء نمايند ولي به دلايلي مديريت موسسه را به نمايندگي مأمور امضاء نامه نمودند آيا بي توجهي به متن نامه و امضاء آن را مي توان دليل عدم حق سالاري دانست يا خير؟! چرا؟!

براي اينكه خوانندگان گرامي از درخواست و نامه مستحضر گردند متن نامه را به چاپ ميرسانيم تا شايد اين بار مجدداً مورد توجه رياست محترم جمهوري هم قرار گيرد:

برادر ارجمند جناب آقاي حجت الاسلام و المسلمين هاشمي رفسنجاني رياست محترم جمهوري اسلامي ايران

با سلام و احترام

   همانگونه كه خاطر عالي مستحضر است،‌برابر آمار و اطلاعات سازمان ملل متحد، عامل دوسوم تمام كار انجام شده در دنيا، زنان هستند و از جمله آنان بيشتر سهم را در پروسه تهيه غذا - از توليد مواد غذايي تا طبخ و عرضه آن به عهده دارند. در حالي كه تنها يك درهم در آمد دنيا نصيب زنان مي شود و بيشتر از يك درصد دارائي هاي جهان در تملك آنان نيست.

خدمات زنان هيچگاه در جامعه تجلي وافي نداشته و همواره در محاق خاموشي و مظان فراموشي بوده و از اين نظر زن و حقاً مظلوم واقع شده است.

به نقش خطير زنان در خانواده كه شامل مديريت خانه، كارهاي متفرقه منزل و از همه مهمتر به بار آوردن و تربيت نسل آينده مي باشد به ديده عنايت نگريسته نشده و اين نقش هرگز به محاسبه اقتصادي در نيامده است. از اين رو زن بدون دستمايه بدون استقلال مالي، بدون تصميم گيري در امور خانواده و نتيجتاً در جامعه علي رغم تأكيدات مكرر در مورد منزلت زن از ديدگاه مترقي اسلام به سبب وجود قالب مردسالاري سنتي درك درست از ارزش و پايگاه او وجود ندارد.

معضل بزرگ بيسوادي نيز همواره مبتلا به جامعه بوده و در مورد زنان به مقياس بسيار بزرگتري خرد نموده و آنان را در زاويه خمودي و بلااثري معتزل كرده است. مشكلات ديگري چون وجود قوانين و مقررات تبعيض آميز و ممنوعيت و محدوديت انتخاب بعضي از رشته هاي تحصيلي و مشاغل و حرف، مزيد بر علت در جولگيري از پيشرفت زنان در شئونات مختلف جامعه شده است.

اينك ضمن اعتذار از تطويل كلام و تصديع، براي كمك به رفع حتي المقدور مشكلات زنان – كه نيمي از جمعيت كشور را تشكيل مي دهند و عدم رفع مشكلات آنان بر كل جامعه اثر سوء مي گذارد – با توجه به گستردگي ابعاد مسائل مربوط به زنان كه حل آنها جز با حمايت هم جانبه مسئولان محترم قوه مجريه امكان پذير نمي باشد، پيشنهاد ميگردد كه تشكيلاتي متناسب، تحت عنوان مركز اطلاعات و برنامه ريزي زنان در نهاد رياست جمهوري مستقيماً زير نظر مستقيم آن مقام با مسئوليت يكي از خواهران مدير و مطلع و متعهد با هدف رفع مشكلات و معظلات موجود جامعه زنان شهري و روستائي ايران با محورهاي اصلي زير اتخاذ گردد:‍

1-      ايجاد بانك اطلاعاتي در رابطه با كليه فعاليتهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي زنان.

2-      برنامه ريزي و سياستگزاري در رابطه با كليه فعاليتهاي، اجتماعي و فرهنگي زنان.

3-      ايجاد ارتباط با كليه سازمانهاي ملي و بين المللي مرتبط با سمائل زنان در جهت ايجاد هماهنگي بيشتر در جهت نيل به اهداف فوق الذكر.

توضيح آنكه هم اكنون (سازمان ملل)(اسكاپ) طرحي را تحت پوشش «شبكه اطلاعاتي زنان در منطقه آسيا و اقيانوسيه» در كليه كشورهاي آسيايي به اجرا در آورده و كشورهاي مجري تا حد زيادي توانسته اند از اين طريق مشكلات زنان را برنامه ريزي حل نمايند.

از آنجا كه آن جناب همواره علاقمندانه و فعالانه در جهت رفع مشكلات زنان توجه خاص مبذول داشته اند، اميد و توقع دارد در اين زمينه نيز از بذل عنايت و حمايت دريغ نفرمائيد و در جهت تسريع در ايجاد مركز فوق دستور مساعد فرمائيد.

                                                                                 با تشكر و احترام

مديرت موسسه اسلامي زنان ايران – اعظم طالقاني