اعظم طالقانی

پيام هاجر 4 خرداد 78 شماره 265

پيام هاجر 4 خرداد 78 شماره 265

دادخواهي

 

نقادي يك اصل پذيرفته اسلامي است كه قانون اسلامي آن را پذيرفته است. از اين ديدگاه نمي توان كساني را كه با هدف حفظ انقلاب و جمهوري اسلامي انتقاد مي كنند، دشمن تلقي كرد.

فرق است ميان كسانيكه براي تولد جمهوري اسلامي تلاش كردند و مايه گذاشتند با كسانيكه سر سفره حاضر و آماده وارد شده اند اغلب نيروهاي منتقد به نظام جنهوري سلامي دلسوخته و مشفق هستند و نمي توانند نسبت به چرخش از اصول انقلاب بي تفاوت بمانند. آيا منصفانه است كه چنين رويكردي را دشمن ستيزي تلقي نمود؟

اگر يك شهروند خواستار اين باشد كه گزارشي شفاف از داراييها و نقدينگي در اختيار بنيادها و آستان ها به مردم داده شود و مسئولين مربوطه جلو اسرافها و هزينه هاي بي مورد را بگيرند ايا جز حق مسلم خود را طلب كرده است؟ اگر اينگونه رويكرد را دشمنانه تلقي كنيم، اسلام را كه يكي از مهمترين اركان آن نقادي و تذكر و امر به معروف است زير سوال نبرده ايم؟

اگر شهروندي دلسوز را، شوراي نگهبان دشمن انگارد و از او دشمن خيالي بسازد او را براي كانديداتوري محق ندانسته، چشمان خود را برگذشته و حال او ببندد و به جرم داشتن مواضع انتقادي او را دشمن نظام، اسلام و بداند، چنين نهادي آيا خود را تضعيف نمي كند؟

شهروندي كه خداوند حقوقي را بطور طبيعي به او داده و طبق قانون شرايط كانديداتوري در انتخابات را احراز نموده است، چرا شوراي نگهبان با استفاده از نظريه استصوابي اين حق را از او سلب مي كند بدون اينكه هيچگونه پاسخ و دليلي ارايه دهد؟

برخوردهايي از اين دست با عناصر دلسوز و منتقد باعث شده است تا كسانيكه نه ريشه در انقلاب دارند و نه سختي هاي جنگ و مبارزه براي دفاع از ميهن را چشيده اند اين روزها كاتوليك تر از پاپ شده و در صحنه هاي كم خطر و بلكه بي خطر و نان و آبدار در جهت حذف نيروهاي مومن و مبارز يكه تازي مي كنند.

ديدگاه ما اين است كه براي از بين بردن فساد و انحراف بايستي زمينه هاي پرورش آن را از بين برد. در غير اين صورت هر نوع شعار مبارزه با انحراف و فساد آب در هاون كوبيدن است.